Незвичайні паски: прозора, лимонна та сирна

«Прозора»

На 2,5 склянки борошна: 8 жовтків, 100 г цукру, 50 г дріжджів, 1 склянка молока, 100 г вершкового масла. Розітріть із цукром жовтки, влийте тепле молоко з розведеними дріжджами, всипте просіяне борошно, добре розмішайте. Дайте піднятися принаймні двічі, влийте розтоплене масло, знову перемішайте. Наповніть на третину форми. Коли тісто підніметься, поставте у розігріту духовку.

«Лимонна»

На 3 склянки борошна: 10 жовтків, 1 склянка цукру, 50 г дріжджів, терта цедра 1-2 лимонів, півсклянки молока, 0,5 чайної ложки солі. Дріжджі розведіть у теплому молоці. Жовтки розітріть із цукром. Продовжуючи розтирати, влийте дріжджі з молоком, обережно всипте просіяне борошно. Добре вибийте, додайте сіль, терту лимонну цедру, знову вибийте й відкладіть у тепле місце, щоб тісто піднялося. Заповніть форми на третину, дайте тісту піднятися й поставте паски у духовку.

«Сирна»

400 г кисломолочного сиру (творогу), 8 сирих яєць, 100 г цукру, чверть склянки розтопленого масла, 1 пачка ванільного цукру. Протріть сир крізь металеве сито (тільки не через м’ясорубку!), змішайте з розтертими з цукром жовтками, маслом, ваніліном. Покладіть у змащену форму й запечіть при середній температурі. Готову паску прикрасьте цукровою помадкою, кольоровою посипкою або маком, різними маленькими виробами з тіста.

Сирна паска по-польськи

500 г свіжого кисломолочного домашнього сиру, 2-4 жовтки, 100-125 г вершкового масла, 100 г свіжої сметани, цукор та ванілін — за смаком, родзинки, горіхи, мигдаль, курага, нарізані фрукти з варення, апельсинові цукати — на вибір. Сир старанно розітріть з жовтками (можна у міксері). Додайте сметану, масло і цукор. Усе повинно бути однакової, бажано кімнатної, температури. Коли маса стане гладкою, змішайте з подрібненими цукатами, родзинками, горіхами тощо. Надайте пасці форму кулі, конуса, піраміди, прикрасьте й поставте її в холодильник на ніч.

Рецепти смачних пасок з колекції Галини Цуканової

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*